Kinderwens


 

We leven in een tijd dat alles maakbaar is. Echter is dit niet zo wanneer het gaat om zwangerschap. Je kijkt om je heen en het lijkt bij iedereen zo vanzelf te gaan, overal wordt je herinnerd aan baby's. Maar vergis je niet. Eén op de zes stellen raakt niet vanzelfsprekend zwanger. 

 

Oorzaken van niet zwanger raken

Vaak word je na een jaar proberen zwanger te raken, doorgestuurd naar de gynaecoloog. Er kan een medische reden zijn waarom het niet lukt om zwanger te worden zoals: PCOS, endometriose, verklevingen aan eileiders/eierstokken, uitblijven van menstruatie, verstopte eileiders en kwaliteit van sperma. Maar er is ook een grote groep waarbij geen medische reden wordt gevonden. Ook wel onbegrepen onvruchtbaar genoemd.

 

Acupunctuur en zwanger worden

Om zwanger te raken, zijn er ontzettend veel processen in het lichaam die op het juiste moment goed moeten verlopen. Niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk. Acupunctuur zorgt ervoor dat de hormoonhuishouding weer in balans raakt. Een regelmatige cyclus en klachtenvrije cyclus verhoogt de kans op zwangerschap. Doordat de energiehuishouding verbetert, heb je minder last van stress en voel jij je fijner! Tevens kan acupunctuur de kwaliteit van de eicel bevorderen.

 

IVF, IUI en ICSI

Steeds meer stellen kiezen voor een traject van vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IUI, IVF en ICSI. Deze trajecten worden in het begin vaak onderschat. Ook door de omgeving. Een medische traject is een zwaar traject, niet alleen praktisch en fysiek maar ook emotioneel. Er is voortdurend spanning en er zijn hoge verwachtingen. Het traject heeft op dat moment een grote invloed op je leven en alles staat in teken van een ongeboren kind.

 

Teleurstelling op teleurstelling kan boosheid, verdriet en machteloosheid oproepen. Deze emoties kosten enorm veel energie en dit kan stress opleveren. Een medisch vruchtbaarheidstraject combineren met acupunctuur kan mede daarom heel zinvol zijn. Acupunctuur kan ervoor zorgen dat je meer rust ervaart, meer energie hebt en minder bijwerkingen van het medische traject hebt. Tevens stimuleert het de eirijping, verbetert het de doorbloeding van endometrium en zorgt het voor verdikking van het baarmoederslijmvlies.