Pijnbehandeling Balans Methode Dr. Tan

 

 

Pijn is een stagnatie van qi (energie). Met acupunctuurnaalden zorg je ervoor dat blokkades worden opgelost en de energie weer vrij kan stromen. Hierdoor nemen de pijn en klachten af.  

 

Een voordeel is dat de naalden niet op de pijnplaats zelf worden geprikt, maar juist op het tegenovergestelde lichaamsdeel. Zo wordt pijn aan de rechterhand soms behandeld via de linkervoet. Dit is fijn omdat je in het pijngebied niet nog meer pijnprikkels wilt opwekken. 

 

Met de Dr. Tan Balans Methode is het vaak direct duidelijk of de behandeling werkt. Veel patiënten ervaren meteen verlichting van hun klachten tijdens een eerste behandeling!

 

Zowel chronische als acute pijn, gecompliceerd of eenvoudige pijn zijn te behandelen met deze methode. Denk aan klachten zoals:

-      Rugpijn

-      Schouderpijn/frozen shoulder

-      Kniepijn

-      Heuppijn

-      Nekkpijn 

-      Hielspoor

-      Buikpijn

-      RSI, carpaaltunnel sydroom 

 

De meeste patiënten ervaren na de behandeling een verlichting van de pijn of is helemaal pijnvrij. Die pijnvrije periode houdt vaak een aantal dagen/weken aan. Na een bepaalde tijd komt de pijn weer terug en dan is het raadzaam om weer te behandelen. De pijn neemt steeds iets af en de tijd tussen de behandelingen wordt steeds langer.