Overgangsklachten

 

Elke vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken: de overgang. De meest bekende kwaal van de overgang zijn opvliegers. Maar naast opvliegers kun je ook last krijgen van tal van andere klachten. 

 

Klachten tijdens de overgang

Tijdens de overgang kun je last krijgen van gewichtstoename, vermoeidheid, slapeloosheid/slaapstoornis, nachtelijk zweten, moeilijk concentreren, geheugenverlies, duizeligheid, incontinentie, hoofdpijn, pijnlijke gewrichten of hartkloppingen. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben vrouwen ook vaak last van emotionele klachten zoals: stemmingswisselingen, angst of depressie. Veel vrouwen denken dat dit erbij hoort en denken niet altijd aan een behandeling. Terwijl overgangsklachten juist goed te verminderen zijn door acupunctuur.

 

De overgang is een fase waarin je afscheid neemt van de vruchtbare periode. In het lichaam veranderd er hormonaal veel. Maar ook mentaal, de overgang is ook een periode van afscheid nemen van het zorgen en meer je eigen pas bewandelen. Voor jezelf kan deze verandering groot zijn maar ook voor je omgeving. Het is een natuurlijk proces maar dat betekent niet dat je daarom alle klachten voor lief moet nemen. Door het overgangsproces te begeleiden met acupunctuur kun je er echt iets aan doen. 

 

Acupunctuur en overgangsklachten

Acupunctuur brengt je hormonen weer in balans. De opvliegers worden minder heftig en gebeuren minder vaak, maar ook andere klachten verminderen. Vrouwen ervaren veel meer rust, voelen zich stabieler en zitten beter in hun vel.