Overgangsklachten


 

Elke vrouw krijgt er vroeg of laat mee te maken: de overgang. De meest bekende kwaal van de overgang zijn opvliegers. Maar naast opvliegers kun je ook last krijgen van tal van andere klachten. 

 

Klachten tijdens de overgang

Tijdens de overgang kun je last krijgen van gewichtstoename, vermoeidheid, slapeloosheid/slaapstoornis, nachtelijk zweten, moeilijk concentreren, geheugenverlies, duizeligheid, incontinentie, hoofdpijn, pijnlijke gewrichten of hartkloppingen. En alsof dat nog niet genoeg is, hebben vrouwen ook vaak last van emotionele klachten zoals: stemmingswisselingen, angst of depressie. Veel vrouwen denken dat dit erbij hoort en denken niet altijd aan een behandeling. Terwijl overgangsklachten juist goed te verminderen zijn door acupunctuur.

 

De overgang is een fase waarin je afscheid neemt van de vruchtbare periode. In het lichaam veranderd er hormonaal veel. Maar ook mentaal, de overgang is ook een periode van afscheid nemen van het zorgen en meer je eigen pas bewandelen. Voor jezelf kan deze verandering groot zijn maar ook voor je omgeving. Het is een natuurlijk proces maar dat betekent niet dat je daarom alle klachten voor lief moet nemen. Door het overgangsproces te begeleiden met acupunctuur kun je er echt iets aan doen. 

 

Acupunctuur en overgangsklachten

Acupunctuur brengt je hormonen weer in balans. De opvliegers worden minder heftig en gebeuren minder vaak, maar ook andere klachten verminderen. Vrouwen ervaren veel meer rust, voelen zich stabieler en zitten beter in hun vel. 


Ervaring van Marion

 

Ik ben bij Mirjam geweest voor overgangsklachten. Zeer goed geholpen. Ik voel me stukken beter. Bijna geen opvliegers en nachtelijk zweten meer. Mijn lichaam is weer meer in balans en voel me stukken beter. Daarnaast is Mirjam een zeer lieve en attente dame.


Ervaring van Carolien

 

Op aanraden van een vriendin ben ik bij Mirjam gekomen. Ik had al bijna een jaar last van hitte aanvallen, oftewel opvliegers en regelmatig hoofdpijn. Na een uitgebreide intake/kennismaking mag je lekker gaan liggen en begint ze met het voelen van je pols. Wonderlijk wat daar voor informatie uit te halen is! Het zetten van de naaldjes voel je nauwelijks en ik ervaar het als een ontspannen behandeling. Na de eerste behandeling heb ik nog 1 opvlieger gehad en daarna niks meer! Mijn hoofdpijn is helaas nog niet weg, maar daar werken we nog aan. Ik heb er vertrouwen in dat dat ook nog verdwijnt. Mirjam is ook nog eens een heel fijn mens, ik raad het anderen zéker aan om eens verder te kijken dan alleen de 'reguliere' zorg en een afspraak te maken bij Mirjam.