'Het zijn de hormonen'


 

Vaak wordt er gezegd: 'het zijn de hormonen' en 'probeer ermee te leven'. Jammer genoeg is er bijna geen therapie voor hormoonproblemen. Dat is ontzettend treurig omdat veel processen in het lichaam verlopen via hormonen.

 

Wat doen hormonen eigenlijk?

Hormonen fungeren o.a. als boodschappers. Zo reguleren ze je slaapcycli, voortplanting, emotioneel gestel en metabolisme (verbranding). Tevens hebben ze invloed op de lichaamstemperatuur, het energieniveau en nog veel meer processen in het lichaam. Het is dus niet lastig om je voor te stellen dat wanneer je hormonen niet goed in balans zijn, er veel verschillende klachten kunnen ontstaan. De klachten zijn niet altijd ernstig, maar hebben wel een enorme impact op hoe jij je voelt.

 

Therapie

Het oplossen van een disbalans in je hormoonhuishouding kan met behulp van hormoonpreparaten. Vrouwen die last hebben van een heftige menstruatie gaan de pil gebruiken. In vele gevallen is dit niet de echte oplossing. Je onderdrukt de klachten maar pakt niet de daadwerkelijke oorzaak aan. Soms kan het zo zijn dat je daardoor andere klachten ontwikkelt.

 

Acupunctuur is een veel meer doeltreffende manier waarbij je de oorzaak van de disbalans aanpakt. Zo helpt acupunctuur bij de aanmaak van hormonen en ze te reguleren. Je hormonen komen weer in balans en de klachten zullen verminderen of verdwijnen.

 

Mijn specialismen 

Om mij heen kwam ik veel vrouwen tegen die last hadden van hormoon gerelateerde klachten en hier geen raad mee wisten. Ik ben mij steeds meer in deze klachten gaan verdiepen en zag hoe goed vrouwen op acupunctuur reageerden. Om deze reden heb ik mij gespecialiseerd in de volgende onderwerpen: 

  Naast deze onderwerpen kan acupunctuur voor veel andere klachten ook goed werken.