Epiphora Methode


 

 Heb jij (langdurig) last van één of meerdere van de volgende klachten? 

 • Drukkend gevoel op het hoofd / haarwortelpijn
 • Hoofdpijn
 • Wazig zien
 • Concentratieproblemen
 • Overgevoelig voor licht en/of geluid
 • Verzuurde spieren
 • Koud lichaam
 • Intense vermoeidheid
 • Brain frog/ hersenmist

Lees dan vooral verder: de Epiphora methode is wellicht geschikt voor jou! 

 

Wat is de Epiphora methode?

De Epiphora methode is een oefen- en ademmethode waarin de verstoorde doorbloeding in het brein opgeheven wordt. Fysio-, hapto- en ademtherapeut Hans Timmerman is in nauwe samenwerking met reumatologen Ad en Hanneke Griep, al ruim tien jaar bezig met het (door) ontwikkelen van deze techniek. Een techniek die al vele malen bewezen heeft de ontbrekende schakel te zijn wanneer er sprake is van uitblijvend herstel. Epiphora is een krachtige techniek die het verlossende antwoord blijkt te zijn bij:

 • Fibromyalgie syndroom 
 • ME / CVS
 • Wiplash syndroom
 • Long COVID
 • Aura migraine
 • Reumatische klachten
 • Vele vormen van SOLK (hyperventilatie, burn out) 

Door ademtechnieken, rekkingen, bewegingen en diverse houdingen die je elke dag zelf kunt doen, wordt de doorbloeding naar het brein geoptimaliseerd en begint het herstel. Een geweldige aanvulling op hetgeen er tijdens de acupunctuursessie in gang is gezet. 

 

De doorbloeding naar en van de hersenen

De hersenen worden voorzien van bloed via je halsslagaders (voor) en wervelslagaders via je nek (achter). Door bijvoorbeeld een whiplash, hersenschudding, verkeerde houding, langdurige stress of verkeerd ademhalen kan de doorbloeding naar je hersenen belemmerd raken. 

 

Cirkel van Willis

Wanneer de bloedtoevoer naar de hersenen wordt belemmerd door bijvoorbeeld een whiplash, biedt de Cirkel van Willis hoop. De Cirkel van Willis is een slagaderlijke (bloedaanvoer) verbinding in de hersenen, die het voorste, middelste en achterste deel van ons brein met elkaar verbindt. Als de bloedvoorziening via de wervelslagaders is belemmerd, stroomt het bloed via de halsslagaders, Cirkel van Willis, naar de achterzijde van het brein.


Echter heeft wetenschappelijk onderzoek aangetoond dat bij 2/3 van alle mensen de Cirkel van Willis niet goed is aangelegd. Dit hoeft geen probleem te zijn als je een goede houding en ademhaling hebt en leeft zonder nek trauma. Maar als je wel een trauma aan de nek hebt (bijv. whiplash), langdurig ziek bent, een verkeerde houding of ademhaling hebt, en de Cirkel van Willis is (deels) niet goed aangelegd, dan herstel je niet. 

 

De Epiphora methode is een hele simpele methode die je elke dag zelf kunt doen. Als je deze methode dagelijks toepast zul je snel verschil merken. Je klachten worden minder, je komt uit de overlevingsstand en je energie neemt toe. 

 

Op jou deze methode aan te leren geef ik workshops. Deze workshop bestaat uit 3 sessie, elk van ongeveer 2 uur.

De workshop is voor 2-4 personen.

De kosten voor 3 sessies bedragen 225 euro.

 

Ben je nieuwsgierig geworden naar de workshop? Via deze link kun je je aanmelden:

 

Inschrijven workshop Epiphora

 

 

Meer informatie en succesverhalen lees je hier. Luister je liever naar podcasts? Luister dan de podcast van House of Qi:

Epiphora methode | Hans Timmerman

Long COVID en de Epiphora methode 

 

 

 

''Het openen van de poort is de sleutel, het ademen is de kracht van het herstel'' - Hans Timmerman 

 

 

 

 

 

Review's 

Karin
5
mei 2023
“Ik heb in Februari 2023 de Epiphora curses gedaan bij Mirjam.
Ik had veel hoofdpijn/mirgraine en na mijn 2 burnouts was ik vaak onrustig in mijn hoofd.
De curses zelf verliep heel relaxed en gaf me een goed gevoel. Ik nu doe trouw mijn oefeningen elke ochtend en elke avond (kost maar kwartiertje tijd) en ik kan de meeste situaties veel beter aan. Ik ben rustiger en heb veel en veel minder hoofdpijn/migraine. Dus ik ben er heel erg blij mee.”
Anneke
5
juni 2022
“De Epiphora methode bij Mirjam heeft me enorm geholpen. Bijzonder om te merken dat de pijnklachten na drie sessies zo verminderd zijn. Mirjam geeft met een respectvolle en rustige manier deze cursus. Er is tijd om te praten en de oefeningen te doen. Echt een aanrader!”
Marleen
5
juni 2022
“De Epihora workshop is een aanrader voor iedereen die meer rust en aandacht wil ervaren. Door het dagelijks uitvoeren van de oefeningen ervaar ik een diepere slaap en uitgerust gevoel. De oefeningen zijn laagdrempelig en worden goed uitgelegd en begeleid door Mirjam tijdens de workshop.”
Inge
5
oktober 2022
“Na jarenlange klachten, zoals gewrichtspijn (knieën, bekkengebied, heupen), slecht slapen, spanningshoofdpijn, vermoeidheid en last van darmen, ben ik de Epihora methode gaan doen. Ik ken Mirjam al een aantal jaar van de acupunctuur behandelingen. Nu ben ik 5 weken bezig met de epiphoramethode en wat een enorm verschil! Ik heb veel meer energie, minder spier- en gewrichtspijn en slaap vele malen beter. De methode is een investering qua tijd in je ochtend en avond ritueel, maar het levert mij zoveel op! Mirjam is zeer deskundig en een heel fijn persoon waarbij ik me altijd op m'n gemak voel. Ze geeft de training op een prettige manier, met een persoonlijke benadering en in een kleine setting. Ik raad iedereen met klachten aan om deze training bij Mirjam te volgen!”

Kunt u niet op de workshop tijden, maar wilt u wel graag deelnemen? Laat mij dan weten wat voor u goed uitkomt.

Dan inventariseer ik of er die dagen een nieuwe workshop ronde gestart kan worden.  

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.